23 Haziran 2010 Çarşamba

sakin bir gece...

Kizimizin gobek bagi pazartesi gunu dusmustu. Anneanmiz bulmus ama gobek bagi oldugunu anlamdan birseyin parcasi diye kahve masasinin uzerine koymus. Babamiz gorunce sordu n zaman dustu Bellanin kordonu diye. Anneannemiz gobek bagi dustugu icin boyle kac gundur rahatsiz olabilir dedi. simdi donup baktigimda annem hakli sanirim gobek bagi dustukten sonra huysuzluklar basladi.
Dun Target'tan gogus pompamizi aldik ve aksam denedik iki gogsumden ancak 2oz (60 ml) kadar sut geldi. Bellacim canim kizim nasil doysun bu kadarcikla demekki sutumde az geliyor. sagdigimiz sutu aksam kizim kalkinca kullaniriz diye oda sicakliginda tuttuk yatak odamizda. Zaten sutu 12:30 gibi sagmistik saate 2:30 gibi kalkti kizim. Bu arada ikimizin arasinda yatmasina izin verdik kendi basina bir yerde yatinca aglmasi kesilmiyor. once aglamasi kesilsin diye emzirdim birkac dakika sonra sagdigimiz sutu babasi verdi. Sut bitince gene aglamaya basladi. Aldim kucagima Bella'ya gelecek planlarimizi alcak sesle anlatmaya basladim. Cok sevdi bu olayi hemen uykuya daliverdi konusmayi biraktigim anda tekrar uyandi bende iyice uykuya dalana kadar fisildadim durdum. kizimiz simdiden gelecek planlarimizla ilgili. Bu arada babamiz adina da sozler verdim... ama olsun...canim kizim boylece dun aksam daha iyi uyudu... ben de sabah azicik uyuyuverdim 1 saat kadar, canim annem Bellaya bakarken... Simdilik hersey yolunda ama babamiz ise baslayinca, hele bi de anneannemiz Turkiyeye donunce ve ben ise baslayince hersey daha da karisacak. umarimiz ustesinden gelebiliriz.
Seni cok seviyorum kizim...

3 yorum:

Berceste dedi ki...

60cc hic de az degil! Ilk basta mamayi bile 20-30cc ile baslatiyorlar. Bu konuyu doktorunla konustun mu hic? O ne diyor? 2 saatte bir duzenli ya sag, ya emzir. Bebek saginca cikan sutten daha fazlasini emermis. Bir de bir yerde okudum, en son hangi memeden emzirdiysen, once onunla baslatip sonra digerine gec, yagli ve besleyici kisim orada kaliyormus diyordu. Ama tum bunlari oncelikle doktorunla konusmalisin!

Emel dedi ki...

Berceste, o gun hic emzirmemistim Laboratuvar dolayisiyla butun gun sagdim ama ancak bu kadar geldi. doktorumuz da az diye onalyladi. butun gun sagilan sutun miktari oldugunu duyunca...

Berceste dedi ki...

Bak bak bak kendin itiraf ediyorsun sucunu :D Saka sakin ciddiye alma ha! Butun gun emzirmeden durulur mu? Ya sagacaksin, ya emzireceksin. 2 saatte bir hem de. Oyle oyle kacar o sutler yoksa. Bol su ama booool su ic olur mu? Simdi durum nedir? Sakin hormon ilaclarina da dayanma. Mama mi daha sahte, sut mu daha sahte olacak o durumda :(