9 Nisan 2011 Cumartesi

yolculuk var.

Uzun suren bilet avindan sonra nihayet Istanbul'a biletimizi aldik. Bilet alma islemimizin uzun surmesi benim karasizligimdan dolayi oldu. Acikcasi gozum kesmedi kaldigimiz eyaletten ucakla diger bir eyalete (en az 6 saat) sonrada ordan Istanbul'a (14 saat)ucus. isin icine Tim'in gelemeyecegi de girince dusundukce tek basima bebekle bir ucaktan in, bir ucaga bin cekilmez gibi geldi. Gitmesem daha mi iyi olur acaba diye dusunuyordum ki Mart ayindan itibaren Turk hava yollarinin baslattigi Los Angelas (LA)-Istanbul arasi ucuslar fikrimi tekrar degistirdi. Tim'in aliesi Kaliforniyada yasiyor. yani arabayla kaliforniya ya gidip bir gun dinlenip ertesi gun LA'tan Istanbula tek ucakla (14 saat) gelmek aklima yatti. Ucak saatinin aksam 6 civarlarinda olmasi da isin guzel yanlarindan birisi idi. Teorime gore Bella biraz uyanik kaldiktan sonra uyayacak boylece yolculugun buyuk bir kismini uyuyarak gecirecek. Tabii gercekte bu kadar sansli olabilecek miyim orasini bilemiyorum. Istanbul'da 1 ay kalip donecegiz. Bu sure icerisinde Bella'nin anneannesi ve dedesi Bella'ya doyarsa kendime biraz vakit ayirip 11-12 yasindan beri tanidigim dostlar ve yeni edindigim ama farkli ulkelerde yasadigimiz icin gorusemdigimiz arkadaslarla bulusmak istiyorum. Onun disinda planlarim annemin dizinin dibinde oturup rahatima bakmak olacak. Annenizin yanindaysaniz ustelik de size cocuk konusunda yardimci oluyorsa kiymetini bilin gercekten! Biz farkli ulkelerde bu lukse sahip degiliz. Simdi gelelim hazirliklarimiza. herseyden once hafif olan strollerdan almak istedik hem ucak yolcugu icin, hem Istanbul'da kullanmak icin hem de buraya dondugumuzde kullanmak icin. Aslinda
Ergo carrier'im va ve cok da memnunum. Gecen gun 1 saat yurumeme ragmen bel agrim olmamisti ama Bella normalden daha iri bir bebek oldugu icin ve bazen de carrierdan sIkIldigi icin hafif strollere yatirim yapmamiz iyi olur diye dusunduk. Ve secimimiz bu oldu. istegimizden biraz daha fazla harcadik ama ileride kardesi de kullanacak ne de olsa =D diye avuttuk kendimizi. Dogruyu soylemek gerkirse yeni annelikten dolayi acemice aldigimiz 1-2 sey oldu umarim bu da onlardan birisi olmaz. Mesela Bella icin bebk arabasi ve bebek koltugu kombosu aldigimizda farketmeden cok yer kaplayan, buyuk birsey secmisiz. Insan tecrubesiz olunca bilmeden aliyor. Aslinda yolculuga hazirligimiz bu gunluk bundan ote gidemedi. daha yapilacak cok hazirlik var ve zaman cok kisitli. Herseyden onemlisi araba koltugu dilemmamiz var. Burdaki araba koltugumuzu yanimda getirmeyi dusunmuyorum (dogru mu yapiyorum bebekle yolculuk yapan tecrubeli arkadaslar soylesin) o yuzden Istanbuldan online alis-veris yapip annemlerin evine araba koltugunu gondermeyi dusunuyorum, Boylece bizi almaya geldiklerinde arabada bebek koltugu olacak. Planim bu ama kac gunde bizimkilerin eline ulasacak? ben gelmeye ellerinde olacak mi korkum var. Bakalim.
simdi geleim Bella'dan haberlere. Uzun zamandir poposunun uzerinde heryere gidiyor emeklememeye kararli ama poposu uzerinde heryere gitmesi cok komik gorunuyor gercekten. 7 ayliktan beri el salliyor. "kizim merhaba de" ya da "bay bay de" dedigimde ya da birisi "hi/Hello/bye" dediginde elini salliyor. Bu arada el sallama olayi bilekten, tarif edemiyorum gormek lazim. Babasina hala "dad" diyor, bana "nenne" diyordu simdi birsey deme geregi duymuyor =D. "hadi kizim anne de" deyince "dad" diye cevap veriyor =D. cok israr edersem "dad" diye daha da yuksek sesle soyluyor. sonra da bana siritiyor. daha cok sey var yazacak ama hem yorgunluk hem de uykusuzluktan kafamdaki dusunceler ucusuyor, yetisemiyorum.

1 yorum:

Esin dedi ki...

Emel ben de ki araba koltuğunu istersen bir süreliğine sana verebilirim.Hani şu ilk 1 yıl kullanlılan araba koltuğunu.Boşuna alma bence.Bella rahat rahat sığar ona,oldukça büyük.
Murat 1 yaştan sonra kullanılan araba koltuğuna geçti...