16 Nisan 2011 Cumartesi

bebekle uluslararasi yolculuk

Nisan sonunda gidiyoruz Istanbul'a. Unuttugumuz birsey olursa daha kolay gorebilmek icin bir liste cikarmaya karar verdim.

yanimizda goturecegimiz bebek cantamiz icin:
1. Kizimin ve benim pasoportlarimiz. Hernekadar unutulmayacak gibi gorunsede hava alaninda cocuklarinin pasaportunu unutan cok oluyor.
2. Bebek bezi.
3. Islak mendil
4. kirlileri koymak icin ziplock bag
5. purell
6. bezi degistirmek icin yumusak battaniye ya da benzeri birsey. Benim bebek cantan degistirme pediyle birlikte geldigi icin ekstra birseye ihtiyacim olmayacak.
7. fazladan bebek icin kiyafet.
8. fazladan anne icin ust (t-shirt gibi) . Bebeginiz uzerinize cikarirsa 14-15 saatlik yolculuktan sonra koku daha da kotu olabilir =D.
9. Emzirmiyorsaniz bebegin mamasi, kati gidasi ve emzigi. Emziriyorsaniz gogsunuzu yaninizda getirmeniz yeterli. Emzik ozellikle ucagin kalkisinda ve inisinde bebeginiz kulaginda olusacak rahatsizligi gidermek icin mukemmel bir cozum olacak.

simdilik aklima gelenler bunlar.

CokBilmis bize unuttugumuz seyleri hatirlatti; sevdigi birkac oyuncak ve kitabi (very hungry catterpillar)da yanimiza alacagiz yolculuk oncesi. Tekrar tesekkurler.

5 yorum:

ÇokBilmiş dedi ki...

Bella'yı oyalamak için de yanınıza mutlaka bir şeyler alın. En sevdiği oyuncağının yanı sıra onun hiç görmediği oyuncaklar atın çantanıza ve sıkılınca çıkarın. Kitap filan da olabilir. Eğer izletiyorsanız ve evinizde varsa, yanınıza DVD oynatıcısı ya da netbook filan gibi bir alet de alabilirsiniz. Her ne kadar uyuyacak da olsa 14-15 saat uzun bir süre, muhakkak sıkılacaktır.
Chek-in yaptırırken bebeğiniz olduğunu söylemeyi unutmayın. Cam tarafı emzirirken rahat etmek için, koridor tarafı da sıkılan bebeği gezdirmek, üst rafa koyduğunuz çantanıza ikide bir uzanmak için rahat oluyor. Amerika-Türkiye arasındaki yolculuklarda bebeklere uyumaları için beşik de veriyorlarmış. Chek-in yaptırırken hatırlatmanız iyi olur.
Mama verecekseniz THY menülerinde "bebek menüsü", yemek yedirecekseniz "çocuk menüsü" var. Mesela en son bizim kıza haşlama balık ve haşlama sebze, yanında meyve salatası, sürme peynir ve tereyağı getirmişlerdi. Bebekler içinde kavanoz maması getiriyorlarmış.

Emel dedi ki...

CokBilmis;

Tesekkurler, onerilerin icin ozellikle oyuncak ve kitap hatirlatmasi icin. en sevdigimiz kitabimiz "hungry catterpillar" olmadan yola cikamayiz tabii. THY yollarinda bebekler icin mama verdiklerini de bilmiyordum bu sene ilk senemiz bebekle yolculuk konusunda o yuzden pek bir acemiyim. tekrar tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Beşik mutlaka veriliyor uzun yolculuklarda tabii orta sıranın en önünde oturtuyorlar.Bella Türkiye'ye geliyor demek.Ne kadar kalacaksınız annesi? Denize girecek mi yaz tatilinde? Bir iki arkası dönük bile olsa fotoğraf ekleyin görelim bizde cimcimeyi.
Sevgiler
RRH

Emel dedi ki...

RRH, 24 unde ulastik Istanbula. havalar pek bi bozuk, isli, sisli, bir garip. Mayista donuyoruz havalar duzelir mi o zamana kadar bilemiyorum. Ama kesin birsey var ki bizim kizin felegi sasti su an sabahin 3:30 ve cin gibi ayakta! uyku duzeni kalmadi.

Adsız dedi ki...

Aaaa siz o zaman çoktan döndünüz Amerika'ya öyle mi ? Şöyle temmuz ağustosa kadar kalırlar denize girerler diyordum bende .!