22 Şubat 2011 Salı

Kaz bogazlayan anne!

Dun babaannemiz, dedemiz ve biz Ronesans festivaline gittik. Hersey iyi hostu taaa ki Tim'in annesi kazi gorene kadar. kaz yani bildigimiz kaz. Etek gibi birsey giydirmisler, oyle akilli akilli oturuyorlar. en buyuk ve en guzel olani ise sahibinin kucaginda oturuyor. Gidiyorsunuz yanina oturuyorsunuz sahibinin yanina, sonra sahibi kucaginiza dogru veriyor kazi siz de sevip resim cektiriyorsunuz. buraya kadar hersey normal (yani normal degil ama farzedelim ki normal). Aldim Bella'yi kucagima, siramizi bekledik pasa, pasa sonra kazci amcanin yanina oturduk. Bella elini hafifce uzatti, o sirada kaz bizim kizin elini tirtiklamak amaciyla ( ya da ben oyle gordum)boynunu uzatmasi ve benim kazin boynunu yakalamam ve kazci amcanin da benim elimi yakalmasi... hersey oyle cabuk oldu ki! Allahim zavalli kaz! merak etmeyin oldurmedim! kendileri hala hayatta ama kazci amcanin beni belli bir sure gormek istegini sanmiyorum. Annelik nasil bir seydir allaaaam kazin bogazini bile siktim yaaa yuh bana! cok utaniyorum ama refleks olarak gelisti hersey! affola!

11 Şubat 2011 Cuma

Bella 8 aylik

Bella bugun 8 aylik oldu. Zaman cok cabuk geciyor demeye coktan baslamistim ama bir de bebek eklenince iste o zaman ucup gittigini anladim. Sabah kahvaltisi, sutu, birinci ara uykusu, ogle yemegi, ikinci ara uykusu, aksam yemegi, banyosu, kitap okuma, sonra uykuya dalmasi icin her turlu saklabanlik derken butun gun doluveriyor. Bella'nin uyku aralarinda bulasiklar, kosturarak aksam yemegini hazirlama, camasir makinasini doldurma bosaltma derken gunun sonunda bir dus almak lukse kaciyor. Ee malum Turkiye'de yasamadigimizdan oyle temizlikci almak, anneanne-babaannesi bakmasi da olmadigini dusunursek zaman kalmiyor hicbirseye. Ama gunun sonunda o minicik ve sana ihtiyaci olan gozlerin gulumsemesini gormek anneligin en guzel yani!

8 Şubat 2011 Salı

Canim annemin ispanakli boregi

Acalya vermis tarifini annesinin sutlas/sutlacinin. Ne guzel. Bir de cay tarifi var ki ayni benim babam.

Ben de ispanakli borek yapayim dedim. Ne alakasi var demeyin simdi. olayin alakali kismi benim de anneme sormam

Simdi arkaniza yaslanin ve benim annemin tarifini dinleyin:

-Anne ispanakli borek yapicam hamurunu nasil yapiyordun uzun suredir yapmadim.

- Simdi once aldigi kadar un, sut ve az bisey yogurt goz karari tuz ve kabartma tozu

- annecim olcusu yok mu bunun?

-yok ben olcusuz yapiyorum

-anne biliyorum ben de sayenden herseyi olcusuz yapar oldum ama hamur bu ben cok borek yapmiyorum buralarda. olcmus olsan nasil yapardin?

-olcmus olsam bir kaba alabildigi kadar un.....

Annem ogretmenlikten emekli olmadan once okulun yerli mali haftasi (simdi boyle bisey var mi bilmiyorum) oldugunda da birisi tarif sorunca da bu sekilde tarif ederdi.

Neyse, sonra ben yaptim annem seyretti (skype diye bir program var onunla kameradan konusuyoruz) olmamisca "az daha yag katt! haaahhh!! simdi yogur yogur!!! iyice yogur!" tarifleri esleginde ispanakli boregimi firina verdim! cok da guzel oldu! hani yapmadigim sey degil ben de bircok seyi olcusuz yaparim ama bundan sonra olculerini bir kenara yazayim da birileri ( ya da ilerde Bella) tarif istediginde verebileyim dedim ama ne mumkun nasil yaptigimi hatirlamiyorum, malzemeler disinda!

1 Şubat 2011 Salı

Bella'nin odasi (mi?)

Nihayet tasindik, Ocagin 29 unda. Odalar kutularla dolu, bir kismini yerlestirdim ama bazilari hala acilmamis duruyor. Evin yenilenmesi tamamlanmadan tasindigimiz icin oda ortasindaki kutular belli bir sure orada kalacaklar gibi geliyor bana. ev cok eski ve yenilenmesi gereken bircok sey var. Tim'in tek basina evin tavanlarini kaziyip tekrar duzeltme yapmasi ve boyamasi, ve evin butun duvarlarinin, kapi, pencere cercevelerinin boyanmasi 1 ay surdu (yani ev de oyle buyuk falan degil, ufak birsey ama Tim hem calisip hem bu isleri kendi yapmaya kalkinca boyle uzadi iste). o yuzden diger yenileme isleri yapilmadan oylece tasindik.
Neyse olay aslinda tasinma isi degil. Bella'nin odasini hazirliyorum. Henuz ismarladigimiz yatagi gelmedi. Ilk 4 ay bizim yatagimizda yatti sonra yanbasimizdaki kucuk yataginda yatmaya basladi, tek nedeni de Tim'in uyuyunca el-kol ayaklarini pek kontrolsuz o yana bu yana atmasi bunu yapamazsa da uykusuz kalmasi yoksa hala birlikte yatiyor olacaktik.
Eve tasinmadan once cok heveslendim, "simdi odasinin duvarlarina sunu cizip-boyuyacagim, onu yapicam, bunu yapicam" diye ama gelin gorun ki elim bir turlu gitmiyor odayi hazirlamaya. Uzzzzuuuuuuun bir sure daha ayni odada kalacagiz biz bu gidisle.